Jeg Har Funnet Veien Til Evig Liv

Innlegget ligger i arkivet for mars 2012

Å tro. Tro på en Gud. Det har alltid lugget i min natur.
Jeg har vokst opp i en kristen familie, og siden jeg var liten har jeg stadig hørt at å tro på Gud er det livet dreier seg om. Hver kveld før jeg skulle legge meg, ba eller sang jeg nattasanger sammen med mamma og pappa. Vi sang for maten før vi spiste. De tok meg med på søndagsmøter, og seinere ungdomsmøter. Etterhvert begynte jeg i bibelgruppe. Når vi kjørte bil, hørte vi alltid på kristenmusikk, og som oftest var temaet om 'Jesus og den slags' når vi hadde familieselskaper.
Generelt ble dette for mye for meg. Jeg ble lei, og fikk et forvrengt syn på kristendommen. Jeg ville jo også oppdage litt av verden. Hvordan det virkelig var å leve livet!Etterhvert som jeg ble større tenkte jeg på flere alternativer. Hva med å bli med på noen fester? Det hørtes jo gøy ut, og fristet en del. Det endte med at jeg hang meg på noen venninner og ble med. Jeg skal ikke si at det var kjedelig, men samtidig gav det meg en dårlig følelse. Var det virkelig slik jeg skulle fortsette? Var det dette jeg skulle drive med?

Jeg begynte å stille meg selv de store spørsmålene: Hva er meningen med livet? Hva kommer etter døden? Hvordan ble vi mennesker til? Det var både spennende, men samtidig skremmende tanker.

Den dag idag er alt HELT annerledes. Jeg har forandret meg utrolig mye, og vokst enormt!
Jeg har fått svar og funnet veien til evig liv.

Jeg har fått bønnesvar. Jeg har fått opplevelser, og jeg har virkelig følt det!
Jeg vet det er helt unaturlig, og mange synes det er veldig vanskelig å forstå, men jeg er så sikker! Og det jeg har opplevd, er det VIRKELIG INGEN som kan ta fra meg!
Flere ganger har jeg fått tvilende tanker. Finnes det faktisk en Gud som har skapt alt? Hvordan kan Gud ha vært og alltid vil være? Stod Jesus opp igjen fra døden? Kommer vi til himmelen, og finnes det en fortapelse?
Det er helt utenfor vår tankegang. Men jeg tror det er meningen at vi ikke skal forstå dette. Vi må godta og tro på det.
La oss ta et eksempel. Hvis Gud hadde skapt verden på følgende måte: Han satte seg ned ved et bord. Deretter tok han fram ulike kjemiske stoffer og annet som måtte til for å skape denne fantastiske jorda. Han skapte jorda på en logisk måte for oss. En måte som vi kunne forstå fullt og helt. Hvis Gud virkelig var en Gud som er, skaper, og gjør ting på en måte som kan vises vitenskapelig. Det er ikke den Gud jeg ønsker å tro på. Jeg tror på en Gud som helbreder. Jeg tror på en Gud som ser hvert enkelt menneskets hjerte, på en måte som ingen andre kan. Jeg tror på en Gud som er ALLMEKTIG!

Jeg har også bedd om at tvilen min skal forsvinne, og gjett hva! Jeg har flere ganger fått vanvittige bønnesvar som UMULIG kunne ha vært tilfeldig. Bare tenk tanken av at en så uendelig stor Gud som har skapt heeele universet, ser lille meg. Han ser mine behov og svarer på mine bønner. Det gir meg frysninger! Gud er helt fantastisk, og jeg er overbevist om at livet med Jesus virkelig er det beste!

- Karoline I.

Hvordan Takle Stress i Hverdagen

Innlegget ligger i arkivet for mars 2012

Her om dagen leste jeg et ganske interessant innlegg på en annen blogg.
Det handlet om hvordan å takle stress i hverdagen, og ettersom det var en del bra tips så tenkte jeg å poste innlegget her også.

- Organiser dagen din
Skriv en ?må gjøre?- liste over ting du skal ha gjort i løpet av dagen. Start med de viktigste og vanskeligste oppgavene, og ta de enkleste tilslutt. På denne måten utnytter du energien din godt. Det er viktig å være realistisk slik at du kommer over alt du skal gjøre.

- Spis sunt og tren
Selvom dagen går unna i en fei og det er smått med pauser, så er det viktig at du tar deg tid til gode måltider. Forskning har i tillegg vist at mennesker som trener 30-45 minutter 3 ganger i uka over en periode på 4 måneder, viser lavere stressnivåer og et gladere humør.- Få nok søvn
Du skal helst sove minst 7-9 timer hver natt, gjør du ikke dette kan du bli sliten og irritabel. Et godt tips er å legge deg omtrent 30-60 minutter før din vanlige leggetid og gjøre noe avslappende i senga, f.eks. lese en bok eller høre på musikk. På denne måten får du tid for deg selv som både er avslappende og søvndyssende.

- Reduser koffeininntaket
Koffein, som finnes i blant annet kaffe, brus og sjokolade, gjør deg rastløs hele dagen og er derfor med på å øke stressnivået. Det er viktig at du reduserer koffeininntaket ditt gradvis, eller så kan du få hodpine og andre avvenningssymptomer.

- Ta en time-out
Enten du tar 5 minutter på senga der du lukker øynene og lar tankene sveve, eller du låser deg inn på personaldoen i 5 minutter. Det spiller ingen rolle, men litt ro for å organisere tankene trenger vi i løpet av dagen. Et veldig godt tips er å lære seg meditasjon. Forskning har vist at 2,5 timer med meditasjon i uka kan halvere stressnivået ditt. Informasjon om meditasjon kan du finne på youtube, google eller bokhandelen.

- Unn deg massasje
Forskning har vist at folk som tar massasje opptil 2 ganger i måneden har mindre angst og mindre hodepine. Har du ikke råd til å koste på deg en massasje hos spesialist, så kan vel du og din kjære inngå en avtale?- Ha noe å se frem til
Mitt beste motivasjonstips for hva enn det måtte være, tror jeg er å ha noe å se frem til. En ferie, en weekendtur eller en konsert. Et eller annet du virkelig kan glede deg til, det tror jeg er alfa omega.

- Husk, du har et valg
Uansett hva du driver med, så har du et valg. Du MÅ ikke jobbe 12 timer om dagen, du MÅ ikke studere medisin hvis du ikke har lyst, du MÅ ikke tilfredsstille andres behov 24/7, du MÅ ikke fullføre ?må-gjøre?-listen din til punkt og prikke hver dag osv. Du tar poenget?

hits