The journey is the destination.

Innlegget er i kategorien Blogg

The important thing is not to be bitter over life's disappointments. Learn to let go of the past. And recognize that every day won't be sunny, and when you find yourself lost in the darkness and despair, remember it's only in the black of night you see the stars. And those stars will lead you back home. So don't be afraid to make mistakes, or stumble and fall, cause most of the time the greatest rewards come from doing the things that scare you the most. Maybe you'll get everything you wish for. Maybe you'll get more than you ever could have imagined. Who knows where life will take you. The road is long and in the end, the journey is the destination.

- One Tree Hill - Whitey

Hvordan kunne Gud tillate...

Innlegget er i kategorien Blogg

For ikke så lenge siden så jeg en artikkel som lå hjemme i stua. Den virket ganske interessant så jeg begynte å lese.
Mye av det jeg leste var utrolig sterkt og gav meg frysninger. Da slo tanken meg at jeg skulle dele den med dere, og jeg anbefaler sterkt at dere leser det.Billy Graham's datter ble intervjuet på nasjonal TV i USA på "The Early Show".
Jane Clayson spurte henne: "Hvordan kunne Gud tillate terroristangrepene på World Trade Center i New York?"

Anne Graham gav et ekstremt gjennomtenkt og innsiktsfullt svar. Hun sa:

"Jeg tror at Gud er oppriktig lei seg for dette, akkurat slik som vi er. Men i årevis har vi nå sagt til Gud at han skal komme seg ut av skolene våre, komme seg ut av regjeringene i verden og til å med komme seg ut av vårt liv. Og når han er den gentleman jeg tror han er, har han nok stilt og rolig trukket seg tilbake. Hvordan kan vi forvente at Gud gir oss sin velsignelse og beskyttelse når vi befaler han å la oss være alene?"

I lys av de siste års hendelser (terroristangrep, skyting på skoler, økende kriminalitet m.m.), jeg tror det startet da Madeleine Murray O'Hare klaget og sa hun ikke ville ha bønn på skolene våre. Og vi sa: "GREIT."

Så var det noen som sa: "Vi skal ikke lese i Bibelen på skolene". Bibelen som sier: "Du skal ikke drepe, du skal ikke stjele, og du skal elske din neste som deg selv." Og vi sa: "GREIT."

Så sa Dr. Benjamin Spock at vi ikke skulle straffe barna våre når de oppførte seg dårlig, fordi deres unge personlighet kunne ta skade, og vi kunne ødelegge deres selvtillit. (Dr. Spock's sønn begikk selvmord.) Og vi sa: "En ekspert bør vite hva han snakker om. GREIT."

Så sa noen at lærene ikke bør lære ungene disiplin når de gjør gale ting. Skolens administrasjon sa at "Ingen voksne skal ta på en elev når han oppfører seg dårlig, fordi vi ikke vil ha dårlig publisitet, og vi vil ihvertfall ikke bli saksøkt!" (Det er stor forskjell på disiplin og juling, ydmykende tilsnakk, å slå m.m.) Og vi sa: "GREIT"

Så sa noen at våre døtre kan ta abort hvis de vil, og de trenger ikke engang fortelle det til foreldrene. Og vi sa: "GREIT."

Så kom noen vise ledere i skolen og sa: "Siden gutter er gutter, og de sannsynligvis vil gjøre det uansett, la oss gi dem så mange kondomer som de ønsker, så de kan skaffe seg litt morsomme og spennende erfaringer, uten at vi forteller foreldrene at de har fått dem på skolen." Og vi sa: "GREIT."

 Så kom det noen viktige politikere og sa at det ikke spilte noen rolle hva vi gjorde privat, så lenge vi gjorde jobben vår. Vi sa oss enige, og vi sa vi ikke brydde oss om hva noen, inkludert Presidenten, gjør privat så lenge jeg har en jobb, og økonomien går bra.

Så kom det noen  andre og sa: "La oss trykke magasiner med bilder av nakne kvinner og kalle det sunnhet, en hyllest til kvinnens skjønne kropp. Og vi sa: "GREIT."

Så kom underholdningsindustrien og sa: "La oss lage TV-show og filmer som fremmer egoet, vold og pervers sex. Og la oss lage musikk som handler om drap, stoff, mord, selvmord og sataniske tema." Og vi sa: "Det er jo bare underholdning. Ingen tar det seriøst. GREIT"

Nå spør vi oss selv hvorfor våre barn ikke har samvittighet, hvorfor de ikke kan skille rett og galt, hvorfor det ikke gjør dem noe å drepe fremmede, skolekamerater og seg selv.
Sannsynligvis, hvis vi tenker lenge og hardt nok, kan vi nok finne det ut. Det har nok med uttrykket "vi høster som vi sår" med å gjøre.


"Kjære Gud, hvorfor reddet du ikke denne lille jenta fra å bli drept i klasserommet?" Gud svarer: "Kjære bekymrede student, jeg er ikke tillatt på skoler."
Det er rart hvor enkelt det er for folk å kaste Gud i søpla, og deretter undre seg over hvorfor verden går til helvete.
Det er rart hvordan vi tror på alt som står i avisene, men stiller spørsmål ved alt bibelen sier.
Det er rart hvordan alle vil til himmelen, og hevder de ikke trenger å gjøre, tro, si, eller gjøre noen ting som står i bibelen.
Det er rart hvordan noen kan si "Jeg tror på Gud", men i sitt liv følger de Satan, som forresten, også "tror" på Gud.
Det er rart hvor raske vi er til å dømme, men vil helst ikke bli dømt selv.
Det er rart hvordan det frekke og vulgære får passere fritt gjennom cyberspace, men den offentlige diskusjonen om Gud er ekstremt undertrykket.
Det er rart hvordan mange kristne virkelig er tent for Jesus på søndager og på møter, men er fullstendig usynlig resten av uka.
Det er rart vi kan sende tusenvis av morsomme mailer, og de sprer seg som ild i tørt gress, men får vi en mail som handler om Gud, tenker vi oss nøye om før vi deler den med andre.
Det er rart hvor mye mer bekymret jeg er for hva mennesker tenker enn for hva Gud tenker.

- Karoline Iveland

He has made everything beautiful in its time...

Innlegget er i kategorien Blogg

if it's not beautiful, it's not time.
Jeg elsker den setningen.

Flere ganger har jeg bedd om ting, men ikke fått det slik som jeg vil. Inkludert viktige ting som jeg har hatt behov for og som jeg virkelig har trodd at jeg vil få, men jeg har ikke fått det. Når jeg ber om å føle noe under lovsangen, men det jeg egentlig føler er at jeg synger til noe som er helt fjernt. Hvorfor får jeg ikke klare svar? Hvorfor føler jeg at jeg gjør ting forgjeves? Dette har fått meg til å tvile.
Sannheten er at vi mennesker ikke tenker lenger enn vi selv vil. Er det noe vi vil ha så ber vi om det, og når vi ikke får det blir vi lett frustrerte. Vi skjønner ikke hvorfor vi ikke får det slik som vi vil. Gud ser alt, vet alt, og vil det aller beste for oss. Jeg tror at hvis vi legger oss i hans hender og følger hans plan for oss så blir vi lykkelige.
Gud ser så mye større og så mye lengre. Han vet hva som er det beste for oss. Ber vi om noe, og det er det rette for oss, vil han også gi det til oss på det rette tidspunktet.

Flere ganger har jeg bedd om ting og ikke fått det der og da, men jeg har fått det på det rette tidspunktet. Jeg har fått bønnesvar og utrolige opplevelser når jeg mest trengte det.
Gud ledet meg til den rette skolen. Han har gitt meg fantastiske venner. Jeg har følt hans nærvær under lovsangen, og jeg har opplevd flere undere som har styrket min tro.

- Karoline I.

Looks VS Personality - Intervju

Innlegget er i kategorien Blogg

Siden en av oss skrev om kvinnens skjønnhetsideal for en tid tilbake, tenkte vi at det kunne være passende med et innlegg som handler om guttens perspektiv på saken. Vi har lyst til å gjøre en litt annerledes vri på det, så vi har bestemt oss for et intervju. Vi skal stille gutten ulike spørsmål direkte som han sier at han skal svare ærlig på. Vi stiller han spørsmål direkte, nettopp for at han ikke skal få muligheten til å tenke seg om å svare på spørsmålene slik han tror vi "ønsker".


Fortell litt om deg selv

Jeg er en gutt på 16 år som kommer fra Lyngdal. Fritiden min består for det meste av fotball og venner. Jeg vil beskrive meg selv som de fleste andre gutter i min alder.

Kunne du tenkt deg et langvarig forhold?
Selvfølgelig kunne jeg det, dersom jeg fant den rette.

Hvordan bør en drømmejenta være?
Brunt hår, fine øyne, fint smil, fin kropp, eeeh...snill må jo ho være.... Og ja, hun må jo ha en bra personlighet også!

På en skala fra 1-10, hvor viktig er det for deg at den framtidige dama ser slik ut?
7

Har du noen tanker om samfunnets fokus på idealkroppen?
Jeg synes media oppblåser fokuset på "den perfekte kroppen". Det blir for mye. Alle mennesker er jo forskjellige.

Se for deg to jenter:

En med drømme-utseende og en med drømme-personligheten. Du kan bare velge en. Hva prioriterer du?
Betyr det at den pene jenta hadde stygg personlighet og hun andre motsatt? I så fall ingen av de, hvis ikke, drømme-utseende.

Du er sammen med en fantastisk jente. Jenta som alle gutter misunner deg for å være sammen med. Kjemien virker fantastisk. Etterhvert merker du at det som i begynnelsen virket FANTASTISK, begynner å «visne» litt etter litt. Hun, ser bra ut. Men dere opptar dere ikke av det samme. Det du vektlegger i forholdet gjør ikke hun, og motsatt. I tillegg begynner hun å «straffe» deg, når du snakker med jente-venner. Drømmen er ikke like rosa lenger.
Vi stiller spørsmålet på nytt; på en skala fra 1-10, hvor viktig er det for deg at den framtidige dama har "det perfekte utseendet"?
Når du sier det på den måten, blir det jo annerledes. Jeg hadde valgt å dumpe den pene jenta med fint utseende og dårlig personlighet og heller bli sammen med en ny som har begge deler.


ERGO, utseende er ikke alt, selv om det i dagens samfunn har en stor betydning.
Med dette intervjuet ønsker vi å formidle noe om viktigheten med utseendet/personligheten til en partner.
Legg merke til at gutten om drømmepartner plutselig husker på at personligheten også er viktig etter en rekke adjektiver som handler om utseende. Vi kommer ikke å konkludere noe særlig etter intervjuet, men det er bare en liten tankevekker kanskje? :)

Don't give up, the best is yet to come

Innlegget er i kategorien Blogg

He gives strength to the weary and increases the power of the weak. Even youths grow tired and weary, and young men stumble and fall; but those who hope in the LORD will renew their strength. They will soar on wings like eagles, they will run and not grow weary, they will walk and not be faint. (Isaiah 40:29-31)

Nydelig sang og musikkvideo:

- Karoline I.

Impossible - I'm Possible

Innlegget er i kategorien Blogg

Alt er mulig hvis du bare vill det nok. Har du en drøm eller noe du så inderlig vil oppnå, gå for det! Bestem deg idag. Ikke bare la det være og forbli en drøm, men tro at det er mulig for deg å oppnå. Sannheten er at det er mulig!
"Impossible is not a fact, it's an opinion. Impossible is not a declaration, it's a dare. Impossible is potential. Impossible is temporary. Impossible is nothing!"

Altfor mange av oss lever ikke av våres drømmer, men våres frykt. Snu tankegangen! Ta et valg og begynn i dag. Nå målet, drømmen!

Det var en gang en mann som hadde en drøm han så inderlig ville oppnå. For ham var denne drømmen umulig. Han bestemte seg for å skaffe hjelp. En som kunne oppmuntre ham og hjelpe ham å oppnå det han ville.
Den første leksjonen sa hjelperen at de skulle gå ned til sjøen. Hjelperen gikk ut i vannet til det nådde brystet hans. Mannen skjønte ikke hvorfor de skulle gjøre dette? Hvordan skulle han oppnå drømmen sin med dette? Hjelperen ropte til ham at han skulle komme uti. Mannen så underlig på ham, men begynte sakte å traske uti vannet. Da det nådde brystet hans, spurte han hvorfor de skulle gjøre dette?
Plutselig hopte hjelperen oppå han og presste mannen under vann så hardt han kunne. Mannen sprelte og var i fullstendig panikk. Rett før mannen besvimte, slapp hjelperen taket og hjalp ham opp igjen...
Hva tror du var det eneste mannen ville når han ble presst under vann? Jo, nemlig å puste. Han tenkte ikke på venner, familie, hva han hadde gjort i fortiden eller hva han skulle i fremtiden. Å puste var det eneste som betydde noe.

Har du en drøm eller noe du absolutt vil oppnå må du ville det mest av alt. Du kan ikke tenke på alt mulig annet. Du må sette målet ditt først og fremst, og ville det like mye som du ønsker å puste når du er under vann.

- Karoline I.

Jeg Har Funnet Veien Til Evig Liv

Innlegget er i kategorien Blogg

Å tro. Tro på en Gud. Det har alltid lugget i min natur.
Jeg har vokst opp i en kristen familie, og siden jeg var liten har jeg stadig hørt at å tro på Gud er det livet dreier seg om. Hver kveld før jeg skulle legge meg, ba eller sang jeg nattasanger sammen med mamma og pappa. Vi sang for maten før vi spiste. De tok meg med på søndagsmøter, og seinere ungdomsmøter. Etterhvert begynte jeg i bibelgruppe. Når vi kjørte bil, hørte vi alltid på kristenmusikk, og som oftest var temaet om 'Jesus og den slags' når vi hadde familieselskaper.
Generelt ble dette for mye for meg. Jeg ble lei, og fikk et forvrengt syn på kristendommen. Jeg ville jo også oppdage litt av verden. Hvordan det virkelig var å leve livet!Etterhvert som jeg ble større tenkte jeg på flere alternativer. Hva med å bli med på noen fester? Det hørtes jo gøy ut, og fristet en del. Det endte med at jeg hang meg på noen venninner og ble med. Jeg skal ikke si at det var kjedelig, men samtidig gav det meg en dårlig følelse. Var det virkelig slik jeg skulle fortsette? Var det dette jeg skulle drive med?

Jeg begynte å stille meg selv de store spørsmålene: Hva er meningen med livet? Hva kommer etter døden? Hvordan ble vi mennesker til? Det var både spennende, men samtidig skremmende tanker.

Den dag idag er alt HELT annerledes. Jeg har forandret meg utrolig mye, og vokst enormt!
Jeg har fått svar og funnet veien til evig liv.

Jeg har fått bønnesvar. Jeg har fått opplevelser, og jeg har virkelig følt det!
Jeg vet det er helt unaturlig, og mange synes det er veldig vanskelig å forstå, men jeg er så sikker! Og det jeg har opplevd, er det VIRKELIG INGEN som kan ta fra meg!
Flere ganger har jeg fått tvilende tanker. Finnes det faktisk en Gud som har skapt alt? Hvordan kan Gud ha vært og alltid vil være? Stod Jesus opp igjen fra døden? Kommer vi til himmelen, og finnes det en fortapelse?
Det er helt utenfor vår tankegang. Men jeg tror det er meningen at vi ikke skal forstå dette. Vi må godta og tro på det.
La oss ta et eksempel. Hvis Gud hadde skapt verden på følgende måte: Han satte seg ned ved et bord. Deretter tok han fram ulike kjemiske stoffer og annet som måtte til for å skape denne fantastiske jorda. Han skapte jorda på en logisk måte for oss. En måte som vi kunne forstå fullt og helt. Hvis Gud virkelig var en Gud som er, skaper, og gjør ting på en måte som kan vises vitenskapelig. Det er ikke den Gud jeg ønsker å tro på. Jeg tror på en Gud som helbreder. Jeg tror på en Gud som ser hvert enkelt menneskets hjerte, på en måte som ingen andre kan. Jeg tror på en Gud som er ALLMEKTIG!

Jeg har også bedd om at tvilen min skal forsvinne, og gjett hva! Jeg har flere ganger fått vanvittige bønnesvar som UMULIG kunne ha vært tilfeldig. Bare tenk tanken av at en så uendelig stor Gud som har skapt heeele universet, ser lille meg. Han ser mine behov og svarer på mine bønner. Det gir meg frysninger! Gud er helt fantastisk, og jeg er overbevist om at livet med Jesus virkelig er det beste!

- Karoline I.

Hvordan Takle Stress i Hverdagen

Innlegget er i kategorien Blogg

Her om dagen leste jeg et ganske interessant innlegg på en annen blogg.
Det handlet om hvordan å takle stress i hverdagen, og ettersom det var en del bra tips så tenkte jeg å poste innlegget her også.

- Organiser dagen din
Skriv en ?må gjøre?- liste over ting du skal ha gjort i løpet av dagen. Start med de viktigste og vanskeligste oppgavene, og ta de enkleste tilslutt. På denne måten utnytter du energien din godt. Det er viktig å være realistisk slik at du kommer over alt du skal gjøre.

- Spis sunt og tren
Selvom dagen går unna i en fei og det er smått med pauser, så er det viktig at du tar deg tid til gode måltider. Forskning har i tillegg vist at mennesker som trener 30-45 minutter 3 ganger i uka over en periode på 4 måneder, viser lavere stressnivåer og et gladere humør.- Få nok søvn
Du skal helst sove minst 7-9 timer hver natt, gjør du ikke dette kan du bli sliten og irritabel. Et godt tips er å legge deg omtrent 30-60 minutter før din vanlige leggetid og gjøre noe avslappende i senga, f.eks. lese en bok eller høre på musikk. På denne måten får du tid for deg selv som både er avslappende og søvndyssende.

- Reduser koffeininntaket
Koffein, som finnes i blant annet kaffe, brus og sjokolade, gjør deg rastløs hele dagen og er derfor med på å øke stressnivået. Det er viktig at du reduserer koffeininntaket ditt gradvis, eller så kan du få hodpine og andre avvenningssymptomer.

- Ta en time-out
Enten du tar 5 minutter på senga der du lukker øynene og lar tankene sveve, eller du låser deg inn på personaldoen i 5 minutter. Det spiller ingen rolle, men litt ro for å organisere tankene trenger vi i løpet av dagen. Et veldig godt tips er å lære seg meditasjon. Forskning har vist at 2,5 timer med meditasjon i uka kan halvere stressnivået ditt. Informasjon om meditasjon kan du finne på youtube, google eller bokhandelen.

- Unn deg massasje
Forskning har vist at folk som tar massasje opptil 2 ganger i måneden har mindre angst og mindre hodepine. Har du ikke råd til å koste på deg en massasje hos spesialist, så kan vel du og din kjære inngå en avtale?- Ha noe å se frem til
Mitt beste motivasjonstips for hva enn det måtte være, tror jeg er å ha noe å se frem til. En ferie, en weekendtur eller en konsert. Et eller annet du virkelig kan glede deg til, det tror jeg er alfa omega.

- Husk, du har et valg
Uansett hva du driver med, så har du et valg. Du MÅ ikke jobbe 12 timer om dagen, du MÅ ikke studere medisin hvis du ikke har lyst, du MÅ ikke tilfredsstille andres behov 24/7, du MÅ ikke fullføre ?må-gjøre?-listen din til punkt og prikke hver dag osv. Du tar poenget?

2012 Wishes

Innlegget er i kategorien Blogg- Karoline

Happy Birthday

Innlegget er i kategorien Blogg

I dag har skjønneste Karoline Iveland bursdag! :D Så det må markeres! I kveldinga blir det vel en god film med noen av jentene, pizza med stearinlys og godt! I kjøleskapet venter en siiinnsykt goood oreokake! (Kan legge ut oppskrift senere).


Med få ord kan man vel beskrive Karoline som en livlig, skjønn, herlig, glad, varm, omsorgsfull, sporty og kjærlig jente! Nei, en framtidig kjæreste/mann vil nok ikke kjede seg med henne nei, teha!


Gratulere med dagen go'jenta!
Live Your Life

Innlegget er i kategorien Blogg

Som jeg tidligere har sagt så har mottoet mitt blitt: Lev Livet!
Jeg har begynt å innse at livet er kort, altfor kort. Hva med å gjøre det aller beste ut av det mens du fortsatt kan? Gjør hva du elsker, og gjør det ofte. Hvis det er noe du ikke liker, forandre det. Forestill deg en god framtid. Skap nye ting, lev drømmene dine, og mett lidenskapen din.


Grip sjansene:
Noen muligheter kommer bare en gang. Grip dem. De kommer ikke i retur!

Vær Spontan:
Gjør noe uventet når du minst forventer det selv. Det kan være en helt normal dag. Finn på noe kreativt og gjør det, uten å tenke noe særlig over det. Nå på vinteren kan et alternativ være å ta deg et isbad? Eller ta deg en spontan «roadtrip» til en storby, for eksempel Oslo? Eller Gjør noe tåpelig og barnslig, uten å bry deg om hva de andre synes. Livet er for kort til å bare være en i mengden. Skill deg ut, og gå i fargerike klær.

Vær Takknemlig:
Har du noen gang tenkt over at vi som bor i Norge er utrolig heldige? Jeg har innsett at det å bli født i Norge bare er en tilfeldighet. Det er faktisk en veldig liten sjanse for å bli født i dette vakre landet. Når jeg tenker meg om så er det akkurat som om jeg har vunnet i lotto, og forsåvidt bedre enn det.
Jeg oppfordrer dere til å være utrolig takknemlig for dette. Maten du får, nyt den
og hvert bit du tar. Vær takknemlig for venner og familie. De betyr mer enn du aner. Ta vare på dine nærmeste og vis at du er glad i dem.

Spre Glede:

Livet er virkelig altfor kort til å gå rundt å være lei. Hva med å heller være glad? Fokuser på det positive og erkjenn det negative. Smil og spre glede til folk rundt deg. Det smitter enormt!
Tross alt tar det bare 17 muskler for å smile, men 42 for å lage en rynke i ansiktet. Smil til verden, og verden smiler til deg!

Reis rundt:
Ta deg en tur til utlandet. Gjerne en plass du aldri har vært før, og oppdag nye ting. Dra og se alle severdighetene. Møt nye mennesker og bli kjent med dem. Dette er en stor del av livet.
Ta en roadtrip med venner, reis til andre land, og opplev verden. Den er så ufattelig mye større enn du tror, og det fins mye nytt der ute som er verdt å se. Åpne sinnet, armene og hjertet til nye ting og mennesker.


Det fins en del mennesker som har det verre enn andre. Mange kunne kanskje aldri tenkt seg å gjort dette, men før eller senere må personen innse at det er bare han/hun selv som kan gjøre noe med dette. En psykolog, eller en nær venn kan for eksempel ikke løse et problem for deg. Livet fikser seg ikke av seg selv. Du må ta en avgjørelse.

Har du ikke tenkt over det før? Lev livet....

- Karoline I.

Impuls Stavanger 2012!

Innlegget er i kategorien Blogg


Da er det endelig tid for årets etterlengtede IMPULS-konferanse! Vi er kjempegira! For dere som ikke vet hva Impuls er så innebærer det en fullstappa helg med møter, konserter, masse bra folk etc... Utrolig digg å bare kunne fordufte inn i sin egen verden blant tusenvis av mennesker og masse lyd, og virkelig tenke på hvor heldige vi egentlig er med det vi har. Satser på en vellykket helg i Stavanger i år :)

- Karoline I. & Samina K.

hits